Moneda europeana a mai pierdut din terenul castigat anterior fata de dolarul american, in contextul in care jucatorii de pe piata sunt ingrijorati din cauza situatiei economice a zonei euro, inaintea deciziei de joi privind o noua posibila reducere a dobanzii cheie de catre BCE.

Cresterea economica a Germaniei a incetinit in 2008 pana la un minim al ultimilor trei ani, afectata de scaderea exporturilor, pe care analistii o estimeaza si pentru acest an, ceea ce ar duce la cea mai grava recesiune din Germania dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, scrie Reuters.

Datele preliminare publicate de biroul federal de statistica arata ca produsul intern brut (PIB) al Germaniei a crescut anul trecut cu 1,3%, cea mai slaba performanta din 2005. In 2007, cea mai mare economie din Europa a inregistrat o crestere de 2,5%, potrivit NewsIn.

Moneda europeana s-a apreciat cu 0,1%, la 1,3218 dolari, fiind totusi peste cel mai mic nivel al ultimei luni, de 1,3140 dolari, atins pe platforma EBS, in timpul sedintei de marti.

In acelasi timp, euro a redus castigurile si in fata yenului, la 118,24 yeni, in timp ce dolarul s-a apreciat cu 0,1% in fata yenului, la 89,29 yeni.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Este legala vanzarea unui imobil cu plata pretului in ,,criptomonede"?