Compania energetica italiana Enel a cerut finantare de 7 miliarde de euro (9,28 miliarde de dolari) ca sa cumpere pachetul de 25% din actiunile firmei spaniole Endesa SA, de la Acciona SA, potrivit publicatiei Il Messaggero, citata de Reuters.
Gestionarul principal mandatat pentru credit este banca Mediobanca SpA, celelalte banci fiind UniCredit, Intesa Sanpaolo, Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA si LaCaixa, mai scrie publicatia citata de NewsIn.

Il Messaggero nu a precizat care sunt sursele informatiei, iar un purtator de cuvant al Enel a refuzat sa comenteze.

Imprumutul va avea doua transe, una de 5 miliarde euro, scadenta in 2014, si o a doua, de 2 miliarde euro, ce va trebui restituita pana in 2016.

Cuantumul reprezinta o extindere a creditului de 35 de miliarde de dolari pe care Enel l-a contractat in aprilie 2008 si din care a rambursat 19 miliarde euro, potrivit ziarului italian.

Enel detine 67% din actiunile Endesa. Acciona, o companie spaniola, are optiunea de a vinde participatia sa catre Enel, martie 2010 fiind data limita de exercitare a optiunii.

Surse bancare declarasera pentru Reuters saptamana trecuta ca Enel ar putea finanta achizitia posibila de 11 miliarde euro cu o combinatie de numerar si de active.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri