Concernul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale ale grupului, in anul 2008, cu 10%, in moneda locala, excluzand vanzarile de Tamiflu, la 45,6 miliarde franci elvetieni.
Luand in considerare si vanzarile de Tamiflu, vanzarile totale ale Grupului Roche in anul 2008 au crescut cu 6%, in moneda locala.

Vanzarile Roche Pharmaceuticals – divizia de farmaceutice a Roche - au reprezentat 79% din cifra totala de afaceri a Roche, iar divizia de diagnostice a contribuit cu 21% din cifra de afaceri.

Profitul operational al companiei a crescut cu 4% in moneda locala, la 13,9 miliarde de franci elvetieni, iar investitiile in cercetare si dezvoltare s-au cifrat in anul 2008 la 8,8 miliarde de franci elvetieni.

Venitul net a scazut cu 5% in franci elvetieni, in principal din cauza intaririi acestei monede comparativ cu alte monede.

"Roche continua aceeasi evolutie ascendenta inregistrata si in ultimii ani. Inca o data, vanzarile ambelor divizii ale Grupului Roche au crescut peste media pietei, iar valoarea dividendelor per actiune a crescut", a declarat Severin Schwan, CEO al grupului Roche.

Vanzarile diviziei Roche Pharmaceuticals au crescut cu 10%, in moneda locala, excluzand vanzarile de Tamiflu, de doua ori mai mult decat cresterea medie a pietei farmaceutice globale, la 35,9 miliarde franci elvetieni.

“Pe plan global, Roche a incheiat deja cea mai mare parte a comenzilor facute de guverne si corporatii, pentru stocurile de Tamiflu, pentru pandemie, deci scaderea vanzarilor acestui produs este un lucru la care ne asteptam”, a declarat Dan Zamonea, general manager Roche Romania.

Vanzarile produselor din portofoliul de oncologie al Roche au crescut cu 15%, la 19,7 miliarde de franci elvetieni, confirmand astfel pozitia Roche de lider mondial in oncologie.

Recentele achizitii ale companiilor Piramed, Mirus si ARIUS au intarit semnificativ linia de cercetare si dezvoltare a Roche, cu noi molecule si platforme tehnologice.

Divizia Roche Diagnostics a inregistrat o crestere a vanzarilor cu doua cifre, la 9,7 miliarde de franci elvetieni.

Integrarea companiei americane Ventana in Roche Diagnostics a fost, de asemenea, finalizata in cursul anului 2008.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este una dintre cele mai importante companii farmaceutice bazate pe cercetare si dezvoltare si unul dintre liderii mondiali in domeniu, prin cele doua divizii ale sale: Roche Pharmaceuticals si Roche Diagnostics.

La sfarsitul anului 2007, vanzarile globale ale diviziei de farmaceutice se ridicau la 36,8 miliarde de franci elvetieni, iar divizia de diagnostice a anuntat vanzari de 9,3 miliarde de franci elvetieni.

La nivel global, grupul Roche are aproximativ 79.000 de angajati, din care 150 sunt in Romania.

Pe piata din Romania, compania elvetiana ocupa, dupa primele 3 trimestre ale lui 2008, prima pozitie in topul producatorilor pharma, cu o cota de piata de 7% si vanzari de 477,5 mil. lei, calculate in ultimele 12 luni.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri