Vicepresedintele Partidului Laburist din Marea Britanie, Harriet Harman, a spus ca fostul sef al grupului financiar Royal Bank of Scotland (RBS), Sir Fred Goodwin, ar trebui sa nu 'mizeze' ca isi va pastra pensia integrala de 650.000 de lire sterline pe an, scrie BBC.
Vicepresedintele Partidului Laburist a descris aranjamentul pentru pensii, semnat de consiliul director al RBS, ca "bani pentru nimic". Suma este inacceptabila "in opinia publica", a declarat pentru BBC, Harriet Harman si a adaugat ca guvernul ar trebui "sa intervina", relateaza NewsIn.

Mai multe partide politice au atacat aranjamentul pentru pensie al lui Sir Fred Goodwin, dupa ce Royal Bank of Scotland a afisat pierderi de 24 miliarde lire sterline, cele mai mari din istoria corporatista a Marii Britanii.

Premierul britanic Gordon Brown a cerut, sambata, o supraveghere mai riguroasa a sistemului bancar, spunand ca niciunui fond de protectie impotriva riscurilor (hedge fund) si niciunui paradis fiscal nu ar trebui sa ii fie permis sa se strecoare printre fisuri.

Brown a spus ca guvernul analizeaza caile legale prin care ar putea recupera unele dintre platile facute directorilor de banci care au renuntat la locurile de munca, in contextul in care institutiile pe care le-au condus erau salvate anul trecut cu banii contribuabililor.

Guvernul s-a confruntat cu critici dure dupa ce s-a aflat ca fostul director executiv al grupului Royal Bank of Scotland (RBS), Sir Fred Goodwin, ia o pensie anuala de circa 650.000 lire sterline (circa 730.000 de euro).

"Analizam toate modalitatile legale necesare pentru a recupera platile de pensie de la cei care au primit prea mult", a spus Brown.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Amenzi uriase incasate de banci de la CE pentru manipularea cursului