Mol a intrat in recesiunea actuala cu o lichiditate solida si considera improbabila concretizarea unui scenariu care sa puna in pericol masiv acordurile incheiate cu bancile, a declarat, pentru Reuters, presedintele executiv al Mol, Zsolt Hernadi.

Mol va avea, insa, o abordare conservatoare in ceea ce priveste acordarea dividendelor anul acesta, ceea ce inseamna ca pentru castigurile din 2008 ar putea sa nu acorde dividende, scrie NewsIn.

Hernadi a adaugat ca Mol si-ar putea rata obiectivele privind volumul de explorare si productie pentru 2010, deoarece nu este dispus sa cumpere active la preturi nerealist de mari, dar daca preturile activelor din amonte vor urma tendinta de coborare a pretului titeiului, Mol ar putea fi gata sa cumpere din nou.

"Cred ca procesul de consolidare bazat pe achizitii din Europa Centrala, modul in care unii dintre concurentii nostri privesc consolidarea, a luat sfarsit", a declarat Hernadi. "Cred ca in ceea ce priveste consolidarea viitoare, aceasta se va baza pe parteneriate si cooperare intre firme ale caror activitati nu se suprapun", a adaugat seful Mol.