Consolidarea prin achizitii a sectorului petrolier din Europa Centrala a luat sfarsit, iar Mol va incerca sa dezvolte activele existente si sa se extinda prin parteneriate in cadrul investitiilor din sectoare energetice netraditionale, a spus presedintele firmei, citat de Reuters.
Mol a intrat in recesiunea actuala cu o lichiditate solida si considera improbabila concretizarea unui scenariu care sa puna in pericol masiv acordurile incheiate cu bancile, a declarat, pentru Reuters, presedintele executiv al Mol, Zsolt Hernadi.

Mol va avea, insa, o abordare conservatoare in ceea ce priveste acordarea dividendelor anul acesta, ceea ce inseamna ca pentru castigurile din 2008 ar putea sa nu acorde dividende, scrie NewsIn.

Hernadi a adaugat ca Mol si-ar putea rata obiectivele privind volumul de explorare si productie pentru 2010, deoarece nu este dispus sa cumpere active la preturi nerealist de mari, dar daca preturile activelor din amonte vor urma tendinta de coborare a pretului titeiului, Mol ar putea fi gata sa cumpere din nou.

"Cred ca procesul de consolidare bazat pe achizitii din Europa Centrala, modul in care unii dintre concurentii nostri privesc consolidarea, a luat sfarsit", a declarat Hernadi. "Cred ca in ceea ce priveste consolidarea viitoare, aceasta se va baza pe parteneriate si cooperare intre firme ale caror activitati nu se suprapun", a adaugat seful Mol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri