"In ceea ce se intampla in Moldova se vede mana serviciilor secrete occidentale, care pana acum au organizat 'operatiuni' similare si in alte locuri", a declarat pentru Interfax Ziuganov, comentand situatia de la Chisinau. Liderul Partidului Comunist rus este convins ca cererea participantilor actiunii de protest de a invalida rezultatele alegerilor parlamentare reprezinta doar un pretext pentru organizarea actiunilor de protest, potrivit NewsIn.

"Sper sa nu aiba loc o lovitura de stat in Moldova", a declarat prim-vicepresedintele Comisiei pentru relatii externe din Duma de Stat, Leonid Slutki. Potrivit lui, actiunile opozitiei moldovene sunt ilegitime si au un caracter dusmanos. "Am urmarit nu o data scenarii 'portocalii' in spatiul postsovietic, care au dus la colapsul economiilor nationale si la asa-numitele democratii coordonate din afara", a spus Slutki.

Rusia s-a declarat ingrijorata de evenimentele din Republica Moldova. "Urmarim cu ingrijorare evolutia situatiei din Republica Moldova, care a fost provocata", a declarat Karasin, fara alte precizari. "Tot ce se petrece in acest moment genereaza temeri cu privire la viitorul sistemului politic (moldovean) si al tarii", a adaugat el. Oficialul rus a reamintit ca "practic toti observatorii, ai CSI, ai Uniunii Europene si ai OSCE" au facut "evaluari pozitive" ale scrutinului.

Circa 30.000 de persoane s-au strans marti dimineata in centrul Chisinaului pentru a cere repetarea alegerilor, considerand ca acestea au fost fraudate de comunistii aflati la putere. Actiunile au degenerat insa in ciocniri, soldate cu raniti, iar liderii opozitiei si-au chemat din nou simpatizantii in Piata Marii Adunari Nationale si le-au spus ca violentele sunt provocari puse la cale de regimul presedintelui Vladimir Voronin, al carui mandat expira marti, 7 aprilie.

La randul lor, autoritatile comuniste din Republica Moldova au denuntat o tentativa de lovitura de stat.