"Criza a afectat pe toata lumea: pe financiari si metalurgisti, petrolieri si producatorii de articole de consum curent", apreciaza Forbes, care alcatuieste anual topul celor mai bogati 100 de oameni din lume. "Niciun membru al 'centurionului de aur' nu si-a vazut averea crescand", subliniaza revista, conform NewsIn.

In Rusia, topul este dominat anul acesta de Mihail Prohorov (foto), patronul fondului de investitii Onexim, care la 43 de ani are o avere evaluata la 9,5 miliarde de dolari, construita in special in metalurgie, industria aurului si finante.

Dilema miliardarului rus

Pe locul al doilea se situeaza Roman Abramovici, in varsta de 42 de ani, proprietarul clubului de fotbal britanic Chelsea, cu 8,5 miliarde de dolari.

El este urmat de presedintele si directorul general al companiei petroliere Lukoil, Vagit Alekperov, care are 7,8 miliarde de dolari.

Oleg Deripaska, aflat conducerea grupului de aluminiu Rusal si confruntat cu grave probleme de rambursare a creditelor, a pierdut peste 25 de miliarde de dolari si se afla in prezent pe locul al zecelea in clasament.