Colaborarea dintre Bosch si Loos va permite consolidarea activitatii internationale a Diviziei Bosch Termotehnica in domeniul cazanelor de abur si de apa fierbinte. Contractul privind cumpararea intregului pachet de actiuni al companiei a fost semnat la Stuttgart.

Cifra de afaceri a Grupului Loos s-a ridicat, in anul 2008, la circa 130 milioane euro, iar firma avea anul trecut aproximativ 600 de angajati.

Compania Loos dezvolta, produce si distribuie cazane de abur si de apa fierbinte pentru clientii din domeniul comercial si industrial, destinate producerii energiei termice in intervalul de putere 0,5 - 38 Megawatt.

Aceste cazane sunt destinate utilizarii in industrie, in spitale, mall-uri, institutii publice, hoteluri si retele de termoficare.

Compania, fondata in anul 1865, are in prezent trei fabrici de productie situate in Germania si Austria.

Firma Bosch anunta ca partenerii de contact ai clientilor nu se vor schimba. Tranzactia necesita inca obtinerea aprobarii din partea Oficiului Concurentei, iar pretul convenit pentru preluare nu a fost facut public.

„Prin achizitionarea companiei Loos, Divizia Bosch Termotehnica devine unul dintre principalii furnizorii de cazane de mari dimensiuni si de uz industrial din Europa“, afirma Uwe Glock, presedintele consiliului de administratie al diviziei Bosch Termotehnica.

Divizia Bosch Termotehnica urmareste sa isi consolideze, prin aceasta noua achizitie, pozitia pe o piata mondiala aflata in continua crestere.

Grupul Bosch, furnizor de produse tehnologice si servicii pe plan international, isi continua, astfel, strategia de extindere in domeniul bunurilor de consum, al tehnicii industriale si al serviciilor de inginerie in constructii.

Bosch este, la nivel international, cel mai important producǎtor in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri.