"Ne asteptam ca rata de crestere economica la nivel global sa revina pe crestere incepand din 2010", a spus Strauss-Kahn, aflat la Dusanbe, capitala Tadjikistanului.

Acesta s-a adresat jurnalistilor dupa o intrinure cu presedintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, ca parte a turneului sau in statele din Asia Centrala, cele mai sever afectate de incetinirea cresterii economice, informeaza NewsIn.

In ciuda datelor care arata o scadere a transferurilor de bani trimisi de cei care muncesc in Rusia si China, afectand economia, Strauss-Kahn este de parere ca guvernul de la Dusanbe a luat masuri anticriza importante.

"Cred ca ceea, avand in vedere actualul climat economic, masurile luate de guvern sunt corecte, inclusiv cele care implica politica monetara, de depreciere a monedei", a mai spus directorul.

Luni, oficialul FMI anuntase ca partea cea mai dura a crizei inca nu a trecut, in contextul in care ministrii de finante ai G8, grupul celor mai industrializate state, au salutat "stabilizarea" economiei mondiale, cerand insa "prudenta" in fata riscurilor inca prezente.