Ken Lewis, directorul executiv Bank of America, a fost abordat in acest an de trei fosti directori ai bancii Merrill Lynch, pentru a discuta recumpararea partiala sau totala a companiei, insa i-a refuzat politicos, scrie cotidianul Financial Times, citat de Reuters.

Dan Tully, fostul director executiv Merrill Lynch, Launny Steffens, fostul director al departamentului pentru clienti privati, si Winthrop Smith Jr, fiul unuia dintre co-fondatorii bancii, s-au intalnit cu Lewis in urma cu doua luni, pentru a-i prezenta ideea.

La reuniune a luat parte si Dan Sontag, directorul diviziei de gestionare a averilor Merrill Lynch, in cadrul Bank of America, relateaza Financial Times.

Actionarii au aprobat la inceputul lui decembrie preluarea Merrill Lynch de catre Bank of America, o tranzactie riscanta, dar care va crea un gigant bancar cu o pozitie de lider in aproape toate sectoarele majore ale sistemului financiar, anunta NewsIn.

Preluarea a pus capat unei perioade de 94 de ani de independenta pentru Merrill, intr-un an in care cele mai mari banci americane de investitii s-au confruntat cu falimentul sau au fost nevoite sa isi schimbe modul de functionare.

Merrill Lynch a afisat pierderi record de 15,31 miliarde dolari in al patrulea trimestru din 2008, in contextul crizei financiare mondiale, ce a afectat grav marile banci americane.

Anul trecut, Merrill a inregistrat pierderi de 7,8 miliarde dolari, un record pentru compania infiintata acum 94 de ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
9 ani de la criza: 15 momente infioratoare care au ramas in istorie