Dan Tully, fostul director executiv Merrill Lynch, Launny Steffens, fostul director al departamentului pentru clienti privati, si Winthrop Smith Jr, fiul unuia dintre co-fondatorii bancii, s-au intalnit cu Lewis in urma cu doua luni, pentru a-i prezenta ideea.

La reuniune a luat parte si Dan Sontag, directorul diviziei de gestionare a averilor Merrill Lynch, in cadrul Bank of America, relateaza Financial Times.

Actionarii au aprobat la inceputul lui decembrie preluarea Merrill Lynch de catre Bank of America, o tranzactie riscanta, dar care va crea un gigant bancar cu o pozitie de lider in aproape toate sectoarele majore ale sistemului financiar, anunta NewsIn.

Preluarea a pus capat unei perioade de 94 de ani de independenta pentru Merrill, intr-un an in care cele mai mari banci americane de investitii s-au confruntat cu falimentul sau au fost nevoite sa isi schimbe modul de functionare.

Merrill Lynch a afisat pierderi record de 15,31 miliarde dolari in al patrulea trimestru din 2008, in contextul crizei financiare mondiale, ce a afectat grav marile banci americane.

Anul trecut, Merrill a inregistrat pierderi de 7,8 miliarde dolari, un record pentru compania infiintata acum 94 de ani.