Raiffeisen Zentralbank (RZB) nu crede ca va avea nevoie de sustinere financiara suplimentara din partea statului daca criza va lua sfarsit pana la jumatatea anului 2011, a declarat directorul executiv al grupului, Walter Rothensteiner, pentru cotidianul austriac Die Presse, citat de Reuters.
RZB, ce controleaza a doua banca europeana, Raiffeisen International, a primit 1,75 miliarde euro (2,4 miliarde dolari) de la statul austriac in luna aprilie, iar directorul executiv al grupului a declarat ca suma este suficienta pentru moment, potrivit NewsIn.

"Estimez ca baza actuala de capital ne va permite sa trecem cu bine peste urmatorii doi ani", a declarat acesta pentru cotidianul Die Presse.
"Daca economia isi va reveni pe la jumatatea anului 2011, scenariile noastre vor fi duse la bun sfarsit. In cazul in care criza se va prelungi si in 2012, vom avea cu totii o problema", a adaugat acesta.

Rothensteiner (foto) a declarat luna trecuta pentru Reuters ca ar fi " de negandit" ca Raiffeisen International sa se retraga de pe piete emergente europene mai slabe, precum Ucraina sau Romania, si ca RZB beneficiaza de capital suficient.

RZB a oferit saptamana trecuta sa schimbe o emisiune de obligatiuni hibride in valoare de 500 milioane euro intr-o emisiune cu randament mai ridicat, pentru a-si imbunatati solvabilitatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri