RZB, ce controleaza a doua banca europeana, Raiffeisen International, a primit 1,75 miliarde euro (2,4 miliarde dolari) de la statul austriac in luna aprilie, iar directorul executiv al grupului a declarat ca suma este suficienta pentru moment, potrivit NewsIn.

"Estimez ca baza actuala de capital ne va permite sa trecem cu bine peste urmatorii doi ani", a declarat acesta pentru cotidianul Die Presse.
"Daca economia isi va reveni pe la jumatatea anului 2011, scenariile noastre vor fi duse la bun sfarsit. In cazul in care criza se va prelungi si in 2012, vom avea cu totii o problema", a adaugat acesta.

Rothensteiner (foto) a declarat luna trecuta pentru Reuters ca ar fi " de negandit" ca Raiffeisen International sa se retraga de pe piete emergente europene mai slabe, precum Ucraina sau Romania, si ca RZB beneficiaza de capital suficient.

RZB a oferit saptamana trecuta sa schimbe o emisiune de obligatiuni hibride in valoare de 500 milioane euro intr-o emisiune cu randament mai ridicat, pentru a-si imbunatati solvabilitatea.