Departamentul american al Energiei inca evalueaza pagubele produse de Rita. Din datele furnizate recent de institutia mentionata reiese ca uraganele Rita si Katrina au afectat, in total, o productie de 4,4 milioane de barili pe zi, reprezentand circa 25% din capacitatea totala de rafinare a Statelor Unite. O serie de unitati, cu un nivel cumulat de 1,4 milioane de barili pe zi, echivalentul a 8% din capacitatile de productie, ar putea fi inchise in continuare timp de mai multe saptamani sau chiar luni.

Cinci rafinarii din Texas, Lake Charles, Port Arthur si Louisiana au fost grav afectate de Rita, cel putin doua dintre acestea urmand sa reia productia abia peste cateva saptamani. Dintre cele 15 rafinarii, care au fost inchise inainte de a se dezlantui cel de-al doilea uragan, doar sapte vor relua rapid productia. Capacitatea acestora de productie este de aproximativ 2 milioane de barili pe zi.

In Port Arthur, rafinaria companiei Valero Energy, cu o capacitate de 250.000 de barili pe zi, si cea a companiei Total, cu o productie de 233.000 de barili pe zi, vor fi inchise intre doua si patru saptamani, potrivit oficialilor celor doua companii.

Alte trei rafinarii au anuntat pagube importante produse de vant si se confrunta cu lipsa energiei electrice. Entergy, cea mai mare companie energetica din Loisiana, evalueaza pagubele din sistem, si nu a putut preciza cat va dura pana la reluarea serviciilor. Potrivit unui purtator de cuvant al companiei, reparatiile ar putea dura mai multe saptamani.

La toate acestea se adauga alte patru rafinarii, cu o productie totala de 880.000 de barili pe zi, din Louisiana si Mississippi, care sunt inchise inca din august, dupa uraganul Katrina.

Companiile care administreaza infrastructura de transport a titeiului si a produselor petroliere asteapta ca rafinariile sa reinceapa activitatile, pentru a relua operatiunile la capacitate maxima.

Colonial Pipeline, cel mai mare operator al conductelor petroliere din Statele Unite, si-a reluat duminica activitatile la 42% din capacitate si se asteapta o crestere la 72% in zilele urmatoare. Compania transporta, de regula, 2,3 milioane de barili pe zi de benzina, motorina, pacura si combustibil pentru avioane.

Serviciului pentru Managementul mineralelor a anuntat ca productia de petrol brut din Golful Mexic, de 1,527 de milioane de barili pe zi, este inca oprita pentru a treia zi consecutiv.

Totalul productiei blocate de la sfarsitul lunii august, din cauza uraganelor Katrina si Rita, ajunge la 134,8 milioane de barili de petrol. In ceea ce priveste gazele naturale, 78,4% din productie este inchisa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri