DaimlerChrysler va reduce numarul angajatilor cu 8.000 la divizia Mercedes-Benz, relateaza Stuttgarter Nachrichten, cu 3.000 mai mult decat in estimarile initiale.

Profiturile au scazut la Mercedes-Benz, din cauza problemelor de control al calitatii cu care se lupta compania si de moneda euro puternica.

La toate acestea se adauga si pierderile suferite de divizia de mini-automobile Smart, care nu gaseste suficienti cumparatori pentru a deveni profitabila.

Luna trecuta, DaimlerChrysler l-a numit peDieter Zetsche, fost presedinte al Chrysler, sa preia carma Mercedes, inlocuindu-l pe Juergen Schrempp.

Vestea reducerii de personal de la Mercedes vine la o zi dupa ce concurentul Volkswagen a anuntat ca va ansambla un nou model de SUV in Germania, pentru a salva locurile de munca pentru 1.000 de angajati.

Volkswagen amenintase ca va construi noul Marrakesh in Portugalia, daca nu va reusi sa scada costurile de fabricatie in tara natala.

DaimlerChrysler are 160.000 de angajati in Germania si 385.000 in alte tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri