Roche, producatorul elvetian de medicamente, a anuntat o scadere cu 29%, la 4,1 miliarde franci elvetieni (3,8 miliarde dolari), a profitului net din primul semestru din 2009, din cauza costurilor rezultate in urma cumpararii grupului Genentech, la inceputul anului, scrie Reuters, citat de NewsIn.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit net de 5,7 miliarde franci elvetieni. Analistii chestionati de Reuters estimasera un profit net de 5 miliarde franci elvetieni.

Roche, cel mai mare producator mondial de medicamente pentru tratarea cancerului, a revenit in urcare asupra tintei privind castigurile din 2009 si 2010, asteptand cresteri ale castigurilor per actiune de peste 10%, si va folosi fluxul de lichiditati pentru rambursarea imprumuturilor.

"Compania a afisat rezultate financiare pozitive si a oferit o perspectiva optimista pentru performantele de anul acesta", a declarat analistul Thomas Maul din cadrul DZ Bank.

Grupul elvetian a cumparat toate actiunile companiei partenere americane Genentech Inc anul acesta in schimbul a 47 miliarde dolari, pentru a-si consolida pozitia pe piata medicamentelor destinate bolnavilor de cancer.

Numele mari din farma au anuntat profituri peste asteptari sau afaceri in crestere


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si