Castigurile ajustate la variatiile inregistrate de preturile combustibilului au crescut la 2,23 miliarde euro, de la 2,13 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, anunta NewsIn.

Cifra a depasit estimarile analistilor, care mizau, in medie, pe castiguri de 2,22 miliarde euro.

Incetinirea economiei mondiale a redus consumul de energie si de gaze naturale, in contextul in care utilizatorii industriali au inchis fabricile, pe fondul scaderii cererii de produse, de la otel la bunuri de consum.

Companiile electrice germane au reusit sa faca fata celei mai mari scaderi a cererii de energie de la reunificarea tarii, in contextul in care au fixat tarifele inainte de ieftinirea combustibililor.

"Au reusit foarte bine sa isi vanda energia", a declarat Ulrich Huwald, analist in cadrul M.M. Warburg. "Comparativ cu rezultatele publicate ieri de E.ON, cred ca nu reprezinta o surpriza buna".

E.ON a anuntat ca profitul net ajustat va scadea in acest an cu 5-10%, in contextul in care estimarile anterioare indicau o scadere de 10%.

RWE a confirmat joi ca vanzarile, profitul operational si castigurile inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari vor fi comparabile in acest an cu cele din 2008.

Cererea de energie si gaze naturale din Germania a scazut cu 8% in perioada analizata, reprezentand cea mai mare scadere de la reunificarea tarii, a anuntat saptamana trecuta asociatia companiilor electrice BDEW.