[Update] Oficialii Kraft Foods au anuntat ca vor incerca in continuare sa preia Cadbury Plc, dupa ce producatorul britanic de dulciuri a refuzat o oferta de preluare.

Fuziunea ar crea un gigant alimentar la nivel mondial, potrivit Wall Street Journal.

Oferta de 300 pence in numerar si 0,2589 actiuni noi Kraft Foods pentru o actiune Cadbury evalua producatorul britanic de dulciuri la 745 pence/actiune, cu 31 pence peste cotatia inregistrata la inchiderea sedintei din 4 septembrie.


“O posibila tranzactie ar intari pozitia Kraft Foods pe piata mondiala de dulciuri”, au anuntat oficialii companiei americane.

Cadbury plc, compania britanica infiintata acum mai bine de 150 de ani, este unul dintre cei mai importanti producatori de dulciuri din lume, cu un portofoliu care include numeroase marci de ciocolata, guma si bomboane. Compania are si cel mai mare sistem de distributie dintre toti producatorii mondiali de dulciuri. Printre marcile detinute se numara Cadbury, Hollywood, Bubbaloo, Stimorol si Halls.

Kraft Foods este prezent si in Romania, fiind cel mai mare jucator din piata ciocolatei.

Si Cadbury Schweppes este prezent si pe piata din Romania, dupa ce a cumparat, in 2007, controlul producatorului roman de ciocolata Kandia Excelent.