Bancherul, un siit originar din sudul Libanului, s-a predat autoritatilor luna trecuta, dupa falimentul bancii sale, care a provocat pierderi de peste un miliard de dolari clientilor sai, in majorite siiti, anunta NewsIn.

Presa locala scrie ca, pentru a strange cat mai multi bani, Ezzedine le-ar fi promis clientilor sai - printre care locuitori ai tarilor din Golf - dobanzi de pana la 60%. Asociatul bancherului libanez, Youssef Faour, a fost acuzat pentru aceleasi delicte.

Salah Ezzedine si-a inceput cariera prin organizarea de pelerinaje la Mecca pentru pelerinii siiti. Presa locala sustine ca o mare parte a clientilor sai sunt militanti Hezbollah, iar Ezzedine ar fi, de asemenea, un apropiat al formatiunii siite. Liderul formatiunii, Hassan Nasrallah, a dezmintit insa recent orice legatura intre miscarea sa si Salah Ezzedine.

Secretul bancar le interzice bancherilor din Liban sa dezvaluie numele clientilor lor sau sa ofere detalii despre conturi, decat daca au acordul scris al cerui vizat sau daca declara falimentul.

Bernard Madoff, fost presedinte al Consiliului de Administratie al Nasdaq, a fost condamnat la sfarsitul lunii iunie la 150 de ani de inchisoare de un tribunal din New York. Sentinta reprezinta maximul de pedeapsa pentru escrocheria de pana la 65 de miliarde de dolari, comisa de acesta.

Cititi si Top 10 cele mai mari pedepse pentru frauda