Banca a sistat deja creditarea catre investitorii imobiliari comerciali si dezvoltatorii din afara Marii Britanii, a declarat sursa, care a refuzat sa fie numita, pentru ca planurile nu au fost facute publice. RBS va incerca sa desprinda treptat sau sa vanda toate creditele deja existente in cadrul diviziei, a precizat sursa. Unele vor trebui mai intai sa fie restructurate, anunta NewsIn.

Bancile din Marea Britanie incearca in continuare sa-si restructureze afacerile de creditare, pentru a atinge cerintele de capital, o masura a soliditatii financiare, dupa cea mai grava criza din ultimele decenii. RBS a acordat mai multe credite pentru constructiile de birouri, mall-uri si depozite decat orice alta banca britanica in perioada celor cinci ani de boom ce s-a incheiat in 2007.

"Este imperativ ca RBS sa-si ajusteze bilantul contabil", a declarat Simon Willis, analist in cadrul NCB Stockbrokers Ltd. "Avand in vedere sustinerea oferita de contribuabilii din Marea Britanie, atentia se va concentra pe continuarea creditarii catre clientii britanici", a adaugat el.

RBS este detinuta in proportie de 70% de guvernul britanic, dupa ce a primit anul trecut un pachet de ajutor de 20 miliarde de lire si a introdus 325 miliarde lire intr-un program de garantii de stat.