In urma vanzarii, participatia Enel la SeverEnergia a scazut de la 40% la 19,6%, in timp ce participatia Eni s-a diminuat de la 60% la 29,4%, arata un comunicat Gazprom, citat de NewsIn.

Suma platita pentru participatia de 51% in SeverEnergia a fost de 1,6 miliarde de dolari, dintre care 626,5 milioane de dolari ajung la Enel. Gazprom a platit deja prima transa, de 384 milioane de dolari, din care Enel a primit 153,5 milioane de dolari, si o va plati pe cea de-a doua si ultima pana in martie 2010, mai arata comunicatul.

SeverEnergia devine astfel prima companie italiano-rusa cu operatiuni in regiunea Iamal Nenet din vestul Siberiei, in prezent sursa pentru 90% din gazul rusesc. Partile si-au confirmat intentia de a incepe productia de gaze si condensate la campul Iamal Nenet pana in iunie 2011 si de a obtine o productie de gaze de cel putin 150.000 barili echivalent de petrol pe zi, in doi ani de la inceperea productiei.

De indata ce devin complet operationale, campurile SeverEnergia vor furniza catre Enel resurse de gaz suficiente pentru a acoperi jumatate din gazele necesare pentru generarea de electricitate de catre subsidiara rusa a Enel, OGK-5.