Presedintele american Barack Obama a castigat premiul Nobel pentru Pace, potrivit siteului nobelprize.org.
Potrivit Comitetului norvegian Nobel, premiul a fost acordat presedintelui american pentru "eforturile extraordinare de consolidare a diplomatiei internationale si a cooperarii intre popoare".

Pentru acest premiu au fost 250 de nominalizari. Din lista de candidati nu au existat mari favoriti, doar pretendenti puternici, precum Morgan Tsvangirai din Zimbabwe.

"Comitetul a acordat multa importanta viziunii si eforturilor lui Obama, in vederea unei lumi fara arme nucleare", a declarat presedintele Comitetului norvegian Nobel, Thorbjoern Jagland.

Premiul va fi decernat la Oslo, in 10 octombrie, data-aniversara a mortii fondatorului suedez Alfred Nobel.

Laureatul - ales de cinci membri ai Comitetului Nobel - va primi o diploma, o medalie de aur si 10 milioane de coroane suedeze (1,4 mil. dolari).

Ultimii 10 laureati ai premiului Nobel pentru pace

* 2009:
Barack Obama (Statele Unite)


* 2008:
Martti Ahtisaari (Finlanda)


* 2007:
Al Gore (Statele Unite) si panelul ONU pentru clima (Grup interguvernamental de experti care se ocupa de evolutia climei, GIEC)


* 2006:
Muhammad Yunus (Bangladesh) si Grameen Bank


* 2005:
Agentia Internationala de Energie Atomica (AIEA) si directorul Mohamed ElBaradei (Egipt)

Citeste lista completa aici.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri