Grupul minier elvetian Xstrata a anuntat ca nu intentioneaza sa faca o oferta pentrru preluarea concurentului Anglo American, in ciuda interesului manifestat public incepand cu luna iunie, relateaza AFP.
O fuziune intre cele doua grupuri ar fi dus la formarea unui gigant minier, cu o capitalizare de 60,7 miliarde lire sterline (65,2 miliarde euro). Cele doua grupuri au capitalizari aproximativ egale.

Intr-un comunicat adresat Bursei din Londra, Xstrata a anuntat ca a trimis pe 17 iunie o scrisoare grupului Anglo American, pentru deschiderea discutiilor, dar ca, pe 22 iunie, acesta din urma a refuzat propunerea.

Pe 2 octombrie, Takeover Panel, autoritatea britanica de supraveghere a fuziunilor, a cerut grupului Xstrata sa transforme sau nu propunerea intr-o oferta ferma. Grupul elvetian a anuntat joi ca "nu intentioneaza sa faca o oferta".

"Scrisoare inaintata directiei Anglo American avea ca scop inceperea discutiilor confidentiale pentru a analiza posibilitatea unei fuziuni si crearea unui nou super-grup minier de o amploare si o diversitate ce ar fi oferit compatitivitate intr-un sector in plina evolutie", a anuntat in comunicat directorul general Xstrata, Mick Davis, conform NewsIn.

El considera, de asemenea, "regretabil faptul ca Anglo American a refuzat imediat aceasta abordare, fara a incerca, impreuna cu Xstrata, sa evalueze potentialul de a crea mai mult decat fiecare companie in parte".

Dupa aceasta renuntare, Xstrata nu are dreptul sa inainteze o noua oferta pentru Anglo American mai devreme de sase luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri