Grupul Aviva a inregistrat o scadere de 11% a afacerilor pana la 27,1 miliarde de lire sterline (30,2 mld. de euro), in contextul cresterii prudentei consumatorilor, potrivit rezultatelor afisate de asiguratorul britanic pe siteul oficial.
„Vanzarile totale din retail au scazut cu 11% pana la 4,386 milionae de lire comparativ cu 4,907 milioane de lire si o scadere de 17% in moneda locala. In 2008 am beneficiat de 506 milioane de contributii initiale unice de la lansarea pensiilor private obligatorii in Romania. Excluzand aceste segmente, vanzarile din retail au fost in linie cu anul anterior”, se mentioneaza in raportul grupului.

De asemenea, pe segmentul de asigurari de viata si pensii private, afacerile au scazut tot cu 11%, la 24,1 miliarde de lire (26,8 mld. de euro).

Grupul precizeaza ca se concentreaza pe afacerile profitabile si ca marjele la noile afaceri au ramas stabile in acest an, la 2,1%, comparativ cu 2% in urma cu un an.

Afacerile Aviva au fost afectate si de vanzarile slabe din Marea Britanie, care au scazut cu 25%.

"Totusi, perspectivele pentru profitabilitatea totala a grupului din 2009 sunt bune, in ciuda unei reduceri a vanzarilor, generata de continuarea atitudinii prudente a clientilor, si a unui management activ al vanzarilor, pentru a optimiza profitabilitatea", subliniaza raportul grupului.

Apoi, asiguratorul a vandut saptamana aceasta divizia din Olanda, Delta Lloyd, prin cea mai mare oferta publica initiala (IPO) derulata de la inceputul anului in vestul Europei, ce i-a adus 995 milioane de euro.

Totodata, asiguratorul a anuntat recent ca va transforma subsidiarele din tarile europene pe a caror piata este prezenta in sucursale, inclusiv cea din Romania, operatiunile din aceste tari urmand sa fie administrate de o singura companie in Irlanda.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri