Grupul Aviva a inregistrat o scadere de 11% a afacerilor pana la 27,1 miliarde de lire sterline (30,2 mld. de euro), in contextul cresterii prudentei consumatorilor, potrivit rezultatelor afisate de asiguratorul britanic pe siteul oficial.
„Vanzarile totale din retail au scazut cu 11% pana la 4,386 milionae de lire comparativ cu 4,907 milioane de lire si o scadere de 17% in moneda locala. In 2008 am beneficiat de 506 milioane de contributii initiale unice de la lansarea pensiilor private obligatorii in Romania. Excluzand aceste segmente, vanzarile din retail au fost in linie cu anul anterior”, se mentioneaza in raportul grupului.

De asemenea, pe segmentul de asigurari de viata si pensii private, afacerile au scazut tot cu 11%, la 24,1 miliarde de lire (26,8 mld. de euro).

Grupul precizeaza ca se concentreaza pe afacerile profitabile si ca marjele la noile afaceri au ramas stabile in acest an, la 2,1%, comparativ cu 2% in urma cu un an.

Afacerile Aviva au fost afectate si de vanzarile slabe din Marea Britanie, care au scazut cu 25%.

"Totusi, perspectivele pentru profitabilitatea totala a grupului din 2009 sunt bune, in ciuda unei reduceri a vanzarilor, generata de continuarea atitudinii prudente a clientilor, si a unui management activ al vanzarilor, pentru a optimiza profitabilitatea", subliniaza raportul grupului.

Apoi, asiguratorul a vandut saptamana aceasta divizia din Olanda, Delta Lloyd, prin cea mai mare oferta publica initiala (IPO) derulata de la inceputul anului in vestul Europei, ce i-a adus 995 milioane de euro.

Totodata, asiguratorul a anuntat recent ca va transforma subsidiarele din tarile europene pe a caror piata este prezenta in sucursale, inclusiv cea din Romania, operatiunile din aceste tari urmand sa fie administrate de o singura companie in Irlanda.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Brexit va costa asiguratorii britanici pana la 500 MIL. clienti
Setari Cookie-uri