De asemenea, in regiunea Asia Pacific, o pondere de 68% dintre respondenti estimeaza ca activitatea pe aceasta piata va creste, in special prin majorari de capital, conform a 52% dintre companii.

Totodata, nici un respondent din aceasta regiune nu crede ca volumul tranzactiilor ar putea sa scada, iar o treime dintre companiile participante la studiu planuieste o majorare de capital in urmatoarele 12 luni.

„Ceea ce vedem la nivel global in afacerea noastra este ca Australia si alte parti din Asia sunt relativ foarte puternice din punct de vedere economic, iar fuziunile si achizitiile in cadrul acestor piete sunt mult mai viabile”, considera Simon Ranson, seful departamentului de M&A al Citigroup. De altfel, Simon Ranson sustine ca majoritatea companiilor se concentreaza intr-adevar pe aceste piete pentru extinderi.

Citeste si:

Activitatea pe piata de M&A din Australia a sporit cu 35% in acest an la 110,3 miliarde de dolari, in contextul in care economia tarii a evitat efectele crizei financiare globale. Pe de alta parte, activitatea la nivel global a scazut brusc cu 40 de puncte procentuale la 1,55 trilioane de dolari, potrivit cifrelor inaintate Thomson Reuters.

Cea mai mare parte a acestor tranzactii este de asteptat sa apara pe sectorul de servicii financiare, in tehnologie, media si telecomunicatii, se mai arata in studiul citat.

Studiul a fost realizat in lunile august si septembrie ale acestui an pe un esantion de 150 de directori de M&A de companii, din regiunile Asia-Pacific, Europa si America de Nord.