Elvetia a iesit din recesiune in trimestrul al treilea, dupa ce produsul intern brut (PIB) a avansat cu 0,3% fata de trimestrul anterior, mai ales datorita revenirii consumului intern si avansului investitiilor in constructii, au anuntat autoritatile elvetiene, scrie NewsIn.
Elvetia intrase in recesiune la inceputul acestui an. In trimestrul al doilea, economia elvetiana scazuse cu 0,3%, dupa un declin de 0,8% in primele trei luni din acest an.

"Impulsurile usor pozitive au fost date de balanta comertului cu servicii. Consumul privat si investitiile in constructii au continuat sa creasca, la fel ca in trimestrul precedent. Cu exceptia industriei, multe sectoare de productie au afisat cresteri ale valorii adaugate", a precizat secretariatul de stat pentru economie (Seco).

Elvetia a profitat, de asemenea, de revenirea exporturilor, care au reinceput sa creasca in cursul celui de-al treilea trimestru. Confederatia elvetiana s-a alaturat astfel, dupa trei trimestre consecutive de scadere, zonei euro, care a iesit din cea mai grava recesiune din ultimii 60 de ani, cu o crestere de 0,4% fata de trimestrul anterior.

Banca centrala a Elvetiei estimeaza pentru intregul an 2009 un declin al PIB de 1,5-2%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
UK respinge recomandările privind purtarea măştilor în magazine şi alte spaţii
Setari Cookie-uri