Banca de investitii BNP Paribas ocupa prima pozitie in topul celor mai importanti consultanti de M&A (fuziuni si achizitii) din Franta, ierarhie intocmita in functie de valoarea tranzactiilor intermediate in 2009 pe piata franceza.
Astfel, BNP Paribas, care a fost in 2008 a sasea mare banca de investitii din Hexagon, a intermediat anul acesta 50 de fuziuni si achizitii in valoare de 53,6 miliarde de euro, scrie Challenges.fr.

Banca franceza a depasit atat rivalii americani JPMorgan (tranzactii intermediate in valoare de 50,9 mld. euro, 17 deal-uri), Citi (49,4 mld. euro, 13 tranzactii), Bank of America/Merrill Lynch (48,0 mld. euro, 18 tranzactii), cat si banca de investitii europeana Rothschild (44,5 mld. euro, 48 tranzactii).

A doua banca franceza din ierarhia consultantilor de M&A este Société Générale, care ocupa locul sapte cu 24 de tranzactii intermediate in valoare de 26,8 mld., euro, locul trei in topul bancilor franceze fiind ocupat de Calyon, banca de investitii a grupului Crédit Agricole (locul 13, per total, cu 21 tranzactii intermediate, in valoare de 9,3 mld. euro).

Franta este singura piata din Europa in care in 2009 s-au incheiat mai multe fuziuni si achizitii in comparatie cu anul trecut, in conditiile unui declin abrupt in ansamblul pietei mondiale de M&A.

Astfel, in primele 11 luni din 2009, valoarea pietei de fuziuni si achizitii din Hexagon se ridicase la 62,4 miliarde de dolari, depasind nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui studiu Dealogic, citat de Wall Street Journal.

Doua din cele mai mari trei tranzactii incheiate in 2009 in Franta au implicat insitutitii financiare (fuziunea Caisse d'Epargne cu Banque Populaire, achizitia Fortis de catre BNP Paribas).

Valoarea pietei de fuziuni si achizitii a scazut pe plan global cu 56% in 2009, cel mai mare declin anual din 1995 incoace, din cauza adancirii apetitului pentru tranzactii atat din tarile industrializate, cat si din statele in dezvoltare, se arata intr-un raport publicat de OECD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri