Veniturile grupului bancar UniCredit, cu activitati si pe piata romaneasca, ar putea fi afectate de criza financiara din Grecia si Dubai, potrivit unui document al grupului italian.
Evenimentele recente din aceste piete "ar putea avea un efect negativ asupra veniturilor din tranzactionare pe pietele de capital", a precizat banca intr-un document, citat de Bloomberg, potrivit NewsIn, cu ocazia majorarii de capital de 4 miliarde euro din 8 ianuarie, fara a oferi estimari legate de venituri.

UniCredit isi majoreaza capitalul, in contextul in care tarile europene ies din cea mai greava recesiune de la Al Doilea Razboi Mondial.

Directorul executiv al bancii, Alessandro Profumo, a decis, de asemenea, sa reduca nivelul cheltuielilor si sa vanda activele nestrategice, pentru a strange capital.

Autoritatea de Investitii din Libia si Banca Centrala a Libiei, ce detin 4,9% din UniCredit, sunt printre investitorii care isi vor exercita dreptul de preemptiune in cadrul majorarii de capital ce a inceput luni.

Fondazione Cassa di Risparmio di Torino, Fondazione Cassa di Risparmio di Modena, Carimonte Holding si Allianz au anuntat, de asemenea, ca vor cumpara noi actiuni, potrivit documentului.

Unicredit vinde actiuni la un pret unitar de 1,589 euro si ofera 3 actiuni noi pentru fiecare 20 de actiuni detinute deja.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si