Produsul intern brut (PIB) a avansat in perioada octombrie-decembrie cu 4,6%, de peste doua ori mai rapid decat in trimestrul precedent si in cel mai intens ritm din primul trimestru al anului 2006, potrivit NewsIn.

Alte statistici ar putea indica o crestere a comenzilor pentru bunuri de folosinta indelungata si o scadere a vanzarilor de locuinte.
Producatori precum Intel Corp. sustin revenirea, in contextul in care cresterea cererii si scaderea stocurilor determina companiile sa majoreze productia.

Totusi, scaderea cheltuielilor de consum dupa al treilea trimestru, odata cu expirarea programului primelor de casare, arata ca rata somajului, ce a atins 10%, afecteaza revenirea economiei, ceea ce ar putea determina banca centrala sa mentina dobanzile la nivelul minim actual.

"Stocurile vor sustine cel putin jumatate din crestere, daca nu mai mult", a declarat Joshua Shapiro, analist in cadrul Maria Fiorini Ramirez Inc. "A existat o cantitate enorma de stimuli din partea guvernului, ce vor expira de-a lungul anului, asa ca este inca neclar in ce masura se poate sustine economia pe cont propriu", a adaugat el.

Oficialii Federal Reserve vor sustine economia prin sustinerea costurilor de creditare aproape de zero la reuniunea din aceasta saptamana, estimeaza analistii.

Oficialii Fed se vor reuni pe 26 si 27 ianuarie si ar putea anunta mentinerea dobanzilor la un nivel "exceptional de mic" pentru "o perioada indelungata".