Polonia "a luat masuri pentru corectarea deficitului excesiv in termenul fixat", potrivit executivului european.

"Totusi, strategia bugetara a autoritatilor poloneze prezinta riscuri considerabile" si "vor fi necesare noi masuri de consolidare bugetara, pentru aducerea deficitului sub nivelul de 3% pana in 2012", a avertizat Comisia.

"Polonia trebuie sa evite o noua serie de masuri de relansare, sa puna strict in aplicare bugetul pe 2010, sa indrepte profiturile neasteptate catre reducerea deficitului si sa pregateasca masuri suplimentare pentru anii urmatori", arata un document al Comisiei Europene.

"Comisia considera ca nu este necesar, pentru moment, sa initieze o noua etapa a procedurii de deficit excesiv impotriva Poloniei", insa solicita "o aplicare rapida a masurilor prevazute" si va continua sa supravegheze indeaproape evolutia bugetara din Polonia, potrivit NewsIn.

Comisia Europeana a demarat in primavara lui 2009 o procedura de deficit excesiv impotriva Poloniei, din cauza derapajelor finantelor publice, provocate de criza economica. Comisia a cerut Poloniei sa revina la un deficit mai mic de 3% din PIB pana in 2012.