Lloyds Banking Group Plc, cel mai mare creditor ipotecar din Marea Britanie, a afisat o pierdere peste asteptari aferenta anului 2009 si a anuntat ca nivelul costurilor de reevaluare a activelor a crescut, relateaza Bloomberg.
Pierderile inainte de taxe s-au redus la 6,3 miliarde lire (7,1 miliarde euro) in 2009, de la 6,7 miliarde lire in 2008, a anuntat banca. Analistii estimau, in medie, o pierdere de 6,1 miliarde lire, anunta NewsIn.

Costurile pentru reevaluarea activelor au crescut la 24 miliarde lire, insa grupul a anuntat ca acestea au scazut in a doua jumatate a anului cu 21% fata de primele sase luni.

"Performantele grupului sunt estimate sa se amelioreze semnificativ in 2010. (...) Desi prevedem o revenire economica lenta, grupul va face fata cu succes provocarilor pe termen scurt", a spus directorul executiv Eric Daniels.

Rezultatele Lloyds au fost afectate de achizitia HBOS, in ianuarie 2009, ce a fost sustinuta de guvernul britanic. Lloyds a inregistrat costuri de 10 miliarde lire in prima jumatate a anului trecut, pentru reevaluarea creditelor neperformante detinute de HBOS.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri