Numarul cererilor initiale de ajutor de somaj din SUA a inregistrat saptamana trecuta a treia scadere consecutiva, la un nivel ce arata ca piata muncii se amelioreaza, pe fondul revenirii economiei, relateaza Bloomberg.

Numarul cererilor a scazut in saptamana ce s-a incheiat la 13 martie cu 5.000, la 457.000, arata datele publicate de Departamentul Muncii. Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a crescut, ca si numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de plata.

Economistii se asteptau la o scadere a numarului de cereri la 455.000, de la nivelul de 462.000 estimat pentru saptamana ce s-a incheiat la 6 martie, informeaza NewsIn.

"Piata muncii revine intr-un ritm lent", a declarat Michael Feroli, economist in cadrul JPMorgan Chase & Co. "Continuam sa anticipam o revenire a cresterii numarului de locuri de munca in lunile urmatoare".

Companiile fac mai putine disponibilizari, in contextul in care economia revine din cea mai grava recesiune din ultimele decenii. Totusi, pentru cresterea cheltuielilor de consum, care contribuie cu circa 70% la Produsul Intern Brut (PIB), este necesara reluarea angajarilor.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Economia SUA a creat 235.000 de locuri de munca in februarie