Goldman Sachs, cea mai profitabila companie financiara din istorie, ocupa pozitia 56, in timp ce Citigroup, fosta mare banca americana, a ocupat pozitia 57, potrivit companiei de cercetare Harris. Bank of America, cel mai mare creditor din Statele unite, a ocupat pozitia 52, iar JPMorgan Chase & Co s-a aflat pe pozitia 53.

Dupa ce criza financiara a impins cele mai importante banci din fruntea clasamentului, Berkshire a avansat de pe pozitia 11 in studiul Harris, care stabileste cele mai vizibile 60 de companii americane. Compania de asigurari si investitii a detronat compania ce produce bunuri de larg consum Johnson & Johnson cu mai putin de jumatate de punct procentual. Google ocupa a treia pozitie, 3M Company se afla pe a patra pozitie, iar Johnson & Son ocupa pozitia 5. Dintre industrii, doar producatorii de tutun au avut o evolutie mai proasta decat serviciile financiare.

Compania ipotecara Freddie Mac, care acum este controlata de guvern, a avut cea mai proasta reputatie din cele 60 de companii, inaintea sa aflandu-se American Internatioanal Group (59) si Fannie Mae (58).

Industria tutunului a avut cea mai slaba evolutie, cu 11% dintre respondenti considerand-o pozitiva, in timp ce industria IT a avut cel mai bun punctaj, 72% dintre respondenti considerand-o favorabila.

Scorul reputatiei pentru fiecare companie este bazat pe calificativele acordate de respondenti in cele sase categorii - viziune si conducere, apelul emotional, responsabilitatea sociala, produse si servicii, mediul de lucru si performanta financiara.

Totusi, numarul americanilor care au declarat ca reputatia corporatiilor americane "nu este buna" sau este "ingrozitoare" a scazut la 81%, de la 88% fata de anul anterior, prima imbunatatire din ultimii patru ani.