Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca va raspunde rapid cererii de ajutoare financiare formulate de Grecia, care se confrunta cu o criza bugetara fara precedent., relateaza Les Echos.

"Suntem gata sa actionam rapid. Am primit cererea de ajutoare de la Grecia. Am colaborat strans cu autoritatile grecesti in ultimele saptamani pentru acest ajutor tehnic si avem o misiune care lucreaza de cateva zile cu autoritatile locale si cu reprezentantii Uniunii Europene", a afirmat Dominique Strauss-Kahn, potrivit NewsIn.

Grecia a cerut vineri activarea mecanismului de salvare oferit de tarile din zona euro, aceasta fiind ultima solutie pentru scoaterea economiei din criza

Grecia, care se confrunta cu datorii imense, estimate la 300 miliarde euro (125% din PIB), trebuie sa ramburseze 30 miliarde euro pana la sfarsitul anului.

Grecia a inceput pe 21 aprilie discutiile cu reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Centrale Europene (BCE) pentru a stabili detaliile tehnice ale mecanismului de ajutor, prin care ar urma sa primeasca un imprumut de 30 miliarde euro de la UE la o dobanda de 5% pe an, respectiv 15 miliarde euro de la FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Atentionare de calatorie in Grecia: ploi si caderi de grindina