Profitul net a avansat la 1,76 miliarde euro, sau 2,66 euro/actiune, de la 1,19 miliarde euro, sau 1,92 euro/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut. Analitii estimau, in medie, un profit de 1,33 miliarde euro.

Divizia de investment banking a inregistrat o dublare a profitului inainte de taxe, la 2,6 miliarde euro, anunta NewsIn.

"Rezultatele extraordinar de puternice se datoreaza aproape in totalitate diviziei bancare de investitii, ceea ce inseamna ca nu sunt sustenabile si probabil nu vor putea fi repetate in acest an", a declarat Olaf Kayser, analist in cadrul Landesbank Baden-Wuerttemberg. "Rezultatele celorlalte divizii lasa de dorit".

Pierderile din deprecierea activelor au scazut la 241 milioane euro, de la nivelul de 1,5 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Divizia de gestionare de active si de averi a inregistrat o pierdere inainte de taxe de 5 milioane euro, in contextul in care analisti prevedeau un profit de 111 milioane euro.

Deutsche Bank si-a redus cu 50% nivelul provizioanelor pentru creditele neperformante, in contextul "ameliorarii conditiilor de credit".