Moneda europeana a atins cel mai scazut nivel din ultimele 14 luni in fata dolarului, pe fondul masurilor de austeritate luate de tarile membre, care ar putea afecta cresterea economica.
Moneda unica europeana s-a depreciat la cel mai mic nivel din ultima saptamana in fata yenului japonez, inainte ca Grecia sa trimita sambata Comisiei Europene un raport al progreselor obtinute in implementarea planului de reducere a deficitului.

"Radacinile crizei deficitelor din Europa nu au fost inca rezolvate", a declarat Yoh Nihei, manager la firma de servicii financiare Tokai Tokyo Securities Co, citat de Bloomberg. "Exista rezerve cu privire la eficacitatea pachetului de salvare", potrivit NewsIn.

Euro era tranzactionat astazi la 1,2539 dolari in Tokyo, fata de 1,2535 dolari joi, la New York. Moneda europeana a atins valoarea de 1,2516 dolari, cel mai scazut nivel din 5 martie 2009 pana in prezent. Vineri, euro se tranzactiona la 116,41 yeni, dupa ce joi, valoarea sa era de 116,27 yeni. In comparatie cu dolarul american, yenul nu a avut o evolutie semnificativa, cursul de referinta fiind de 92,83 yeni/dolar.

Euro s-a ieftinit cu 1,7% in aceasta saptamana, dupa ce autoritatile europene au facut public planul de salvare in valoare de aproape 1.000 miliarde de dolari, al carui scop este salvarea tarilor membre de la o criza asemanatoare cu cea a Greciei si stabilizarea monedei unice.

Membrul consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE) Guy Quaden declara joi ca situatia din Grecia este mult mai grava decat cea a altor state din Uniunea Europeana.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Euro ajunge la un nou MAXIM ISTORIC: a trecut de 4,8 lei
Setari Cookie-uri