Comisia Europeana a propus ca Uniunea Europeana sa creeze o retea de fonduri pentru solutionarea, la nivelul UE, a crizelor bancare, astfel incat, pe viitor, falimentul unei banci sa nu mai destabilizeze sistemul financiar.

Aceste fonduri vor face parte dintr-un cadru mai amplu de masuri care urmaresc prevenirea unei noi crize financiare si consolidarea sistemului financiar, scrie NewsIn.

Comisia considera ca una dintre solutii este crearea unei retele armonizate de fonduri nationale la care bancile sa aiba obligatia sa contribuie.

Fondurile nu ar fi utilizate pentru a salva bancile, ci doar pentru a garanta ca falimentul unei banci nu destabilizeaza sistemul financiar.

Fondurile vor finanta categoriile de masuri, printre care se numara: finantarea unei „banci punte” (bridge bank), transferul total sau partial de active si/sau pasive si finantarea unei separari intre bancile „bune” si bancile „rele”.

In iunie, Comisia isi va prezenta ideile in fata ministrilor de finante si a sefilor de stat din UE, precum si in cadrul G20 care va avea loc la Toronto in 26 si 27 iunie 2010.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si