Parlamentul elvetian a votat un proiect prin care informatiile privitoare la suspectii de evaziuni fiscale vor fi transmise autoritatilor americane, relateaza BBC News.
Camera inferioara a Parlamentului elvetian a sustinut acordul, anuland decizia sa initiala de respingere, emisa saptamana trecuta.

Miscarea vizeaza anularea acuzatiilor SUA potrivit carora banca elvetiana UBS ajuta la evaziunea fiscala. SUA sustin ca 4.450 dintre cetatenii lor au conturi secrete la UBS, dar au fost de acord sa renunte la actiuni legale impotriva UBS, daca detaliile despre detinatorii respectivelor conturi sunt predate pana la sfarsitul lunii august., potrivit NewsIn.

Acum trebuie sa se pronunte Camera superioara a Parlamentului elvetian, iar votul final din partea Camerei inferioare va avea loc vineri. De asemenea, multi cer un referendum pe aceasta chestiune, ceea ce ar putea intarzia decizia finala.

Opozantii se tem ca proiectul impune schimbari majore cu privire la legile legate de caracterul secret din domeniul bancar elvetian, care a ajutat bancile sa atraga multi bani de la clienti americani si europeni. Insa bancherii si analistii sunt ingrijorati ca, daca nu se raspunde nemultumirii SUA, s-ar putea ajunge la falimentul UBS.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri