Podolsky a ratat un penalty in minutul 60.

Germania
. Economia Germaniei este una din cele mai puternice din Europa, cat si la nivel mondial. Produsul Intern Brut (PIB) a crescut, in medie, cu 1,1% in perioada 1996-2009, arata un raport al Goldman Sachs.

La inceputul lunii aprilie, Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in scadere prognoza de crestere a economiei germane pentru 2010, de la 1,5% la 1,2%.

De asemenea, Fondul a inrautatit si prognoza pentru 2011, estimand in prezent un avans al produsului intern brut (PIB) de 1,7%, fata de 1,9% anterior.

Economia germana s-a contractat cu 5% anul trecut, insa inregistreaza in prezent o usoara revenire, bazata pe exporturi.

FMI sugera ca o eventuala scadere a cererii interne ar putea compromite scenariul de crestere economica, in conditiile in care consumul ramane slab.

Alaturi de Italia, Argentina si Brazilia, Germania este una din echipele nationale de fotbal care a jucat de cele mai multe ori intr-o finala de Campionat Mondial.

Serbia

Invinsa in prima partida a grupei de D a Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud de catre Ghana, cu scorul de 1-0, Serbia este una din tarile europene cu o istorie economica interesanta.

Dupa interventia NATO din 1999, economia Serbiei inca mai are multe de recuperat pentru a deveni una competitiva la nivel european, din cauza coruptiei ridicate si a crimei organizate.

Totusi, cresterile anuale ale economiei Serbiei inainte de instalarea crizei au facut ca tara lui Nemanja Vidic (jucator la echipa engleza Manchester United) sa fie numita “Tigrul din Balcani), arata raportul Goldman Sachs.

Datorita acordurilor comerciale pe care le are cu Uniunea Europeana si Rusia, Serbia s-a bucurat in ultimii ani de o infuzie semnificativa de bani din strainatate, ceea ce a dus la o crestere a nivelului de trai.

Cea mai importanta performanta inregistrata de fotbalul sarb este castigarea Cupei Campionilor Europeni de catre Steaua Rosie Belgrad, in 1991.

Sursa foto: goal.com