Grecia a vandut bonuri de trezorerie in valoare de 1,95 de miliarde de euro, cu scadenta la 13 saptamani, iar cererea a depasit nivelul licitatiei anterioare in conditiile in care investitorii au fost incurajati de semnale ca UE da Atenei spatiu de manevra pentru rezolvarea problemei deficitului.

Cerearea pentru bonuri de trezorerie a depasit de 3,85 ori oferta, fata de un raport de 3,64 la ultima licitatie, organizata saptamana trecuta, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax. Titlurile au fost vandute la un randament de 4,05%. Aceasta licitatie este a doua dupa ce membrii Uniunii Europene au stabilit un mecanism de sprijin financiar pentru Grecia, in luna mai, pentru a preveni intrarea statului in incapacitate de plata.

"Grecia isi revine, dar procesul va fi lung si lent", a afirmat Glenn Marci, analist la DZ Bank.

Guvernul elen incearca sa recastige increderea investitorilor, dupa ce a introdus mai multe masuri de austeritate, precum reducerea salariilor, amanarea pensionarii si cresterea taxelor, pentru a diminua al doilea deficit bugetar ca marime din zona euro.

Grecia a vandut titluri de trezorerie cu scadenta la 26 de saptamani pe 13 iulie, la un randament de 4,65%. Atena va trebui sa onoreze luna aceasta datorii pe termen scurt de 4,5 miliarde de euro, potrivit Fondului Monetar International.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Grecia asteapta 2017 pentru a se imprumuta din nou