Francul elvetian a atins un nou maxim istoric fata de dolar, care continua sa fie afectat de evolutia nesatisfacatoare a economiei americane si de perspectiva ca Rezerva Federala a Statelor Unite sa ia noi masuri de relaxare monetara, transmite AFP.

Moneda elvetiana a atins la 12:16 GMT (n.r. 6 octombrie) nivelul de 0,9619 unitati pentru un dolar, revenind ulterior la 0,9633 unitati pentru un dolar, potrivit companiei de servicii financiare Swissquote, informeaza Mediafax.

Francul continua sa se aprecieze fata de dolar, sustinut de soliditatea economiei Elvetiei si rolul de moneda sigura, iar analistii considera ca ar putea ajunge la o cotatie de 0,95 unitati pentru un dolar.

Presiunile asupra dolarului au fost amplificate de comentarii ale unui oficial al Rezervei Federale, Charles Evans, care anticipeaza ca institutia va lua masuri monetare suplimentare, energice, pentru sustinerea redresarii.

Un alt factor care a influenta evolutia monedei americane a fost reprezentat de datele privind piata americana a muncii, unde angajatorii privati au desfiintat locuri de munca in septembrie, in loc sa creeze unele noi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
(P)Ce universitati de top prefera elevii British School of Bucharest