"Nu exista absolut niciun motiv de comparatie a situatiilor din aceste doua tari, care ingrijoreaza Uniunea Europeana, cu cea a Spaniei, care este complet diferita", a afirmat Salgado in fata jurnalistilor de la Parlament, unde este dezbatut proiectul de buget pentru 2011.

In primavara si la inceputul verii Spania a fost afectata de panica de pe pietele financiare, care a dus la planul de sustinere financiara a Greciei.

"Am adoptat masuri de austeritate in luna mai, care sunt in curs de aplicare. Datele din executia bugetara arata ca suntem pe cale sa respectam conditiile privind deficitul, bugetul pentru 2011 urmeaza sa fie aprobat, veniturile si economia sunt in curs de redresare", a aratat Salgado.

Citeste si:

In privinta informatiilor din presa spaniola potrivit carora autoritatile de la Bruxelles vor cere presedintelui guvernului, Jose Luis Rodriguez Zapatero, sa aplice noi reforme pentru a se diferenta de Irlanda si Portugalia, Salgado a spus ca nu are aceasta informatie.

Trezoreria spaniola a emis marti obligatiuni in valoare de 4,975 miliarde de euro, pe termen de 12 si 18 luni, cu dobanzi in crestere, reflectand revenirea temerilor in piete referitoare la cele mai fragile economii din zona euro.