Executivul UE a aratat ca, in pofida reglementarilor existente, serviciile de roaming pe piata unica nu sunt inca suficient de competitive, informeaza Mediafax.

CE vrea eliminarea diferentei intre roaming si tarifele nationale, pana in 2015, si cere opinia utilizatorilor pentru atingerea acestui obiectiv si imbunatatirea serviciilor.

Tarifele de roaming au fost limitate automat, din iulie, la 50 de euro pe luna, pentru evitarea socurilor, cu exceptia cazurilor in care se opteaza pentru limite mai mari sau mai mici.

In 2009, un german care a accesat un program TV prin roaming, in timp ce se afla in Franta, a primit o factura de peste 46.000 de euro.

Citeste si:

Tarifele de roaming pentru servicii de voce au fost limitate im spatiul european la 0,39 euro centi pe minut, fara TVA. Primirea unui apel in strainatate costa maxim 0,15 euro centi pe minut.

Mai multe companii de profil, intre care operatorul britanic Vodafone si Telefonica, din Spania, au dat in judecata Comisia, dar au pierdut procesul.

Consultarile lansate de CE vor avea loc pana in februarie 2011 si vor reprezenta o baza pentru noi reglementari in domeniul roamingului, care vor fi prezentate Parlamentului si Consiliului European, in iunie.