Fondul Monetar International (FMI) va publica in acest an rapoarte in care analizeaza efectele pe care le au la nivel global politicile principalelor economii ale lumii, a declarat prim-adjunctul directorului general al institutiei financiare internationale, John Lipsky, citat de AFP, informeaza Mediafax.

"FMI elaboreaza, cu titlu experimental, noi instrumente de analiza multilaterala, printre care rapoarte despre impactul si consecintele cele mai importante ale politicilor din economiile sistemice. FMI va produce in special rapoarte referitoare la cinci economii sistemice, respectiv China, zona euro, Japonia, Marea Britanie si SUA", a afirmat Lipsky.

Lucrarile vor evalua efectele politicilor celor cinci economii la nivel global, examinand mecanismele de interconexiune economica si financiara prin care acestea se propaga, a adaugat oficialul FMI.

Economiile sistemice sunt acelea ale caror decizii luate la nivel national pot avea repercursiuni asupra economiei mondiale.

Institutia a anuntat in luna octombrie a anului trecut ca va examina mai atent consecintele politicilor economice ale celor mai importante state membre asupra altor tari.

Scopul acestor studii este, de exemplu, de a determina in ce masura injectarea unor sume uriase de bani in sistemul financiar american destabilizeaza economiile altor state sau daca mentinerea yuanului depreciat distruge industriile altor tari care nu pot concura cu preturile produselor chinezesti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
China: Vanzari record de 13 miliarde de dolari de Ziua Celibatarilor