Cum vrea Moscova sa ajunga un centru financiar global

Bank of America, Credit Suisse, Societe General, UniCredit si alte nume mari din finante si consultanta vor consilia Rusia pentru crearea unui centru financiar global in Moscova, a declarat seful comitetului guvernamental care dezvolta proiectul, Alexander Volosin, citat de Reuters.

Nomura Holdings, Ernst & Young si KPMG International vor face parte de asemenea din acest consiliu, alaturi de cele mai mari banci din Rusia, Sberbank si VTB Group, potrivit Mediafax.

Banca de investitii Troika Dialog din Moscova si banca de dezvoltare VEB vor avea de asemenea reprezentanti in proiect.

Vicepresedintele Credit Suisse Urs Rohner si directorul general al Sberbank, German Gref, vor prezida consiliul, a adaugat Volosin.

"Am ales institutii cu experienta in dezvoltarea proiectelor mari si banci care pot aduce afaceri importante aici", a declarat oficialul rus, fost sef al cancelariei prezidentiale pentru Vladimir Putin si Boris Eltin.

Presedintele Dmitri Medvedev a semnat decretul pentru crearea comisiei si consiliului de consultanti la sfarsitul anului trecut, dupa ce a prezentat planuri de transformare a Moscovei intr-un centru financiar global, pentru a diversifica economia si a reduce dependenta Rusiei de exporturile de energie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri