Angajatorii bulgari apreciaza ca anul acesta va fi caracterizat de falimente "vindecatoare", in conditiile in care economia a intrat in cel de-al treilea an de criza, potrivit publicatiei Dnevnik, scrie Mediafax.

"2011 va fi un an al falimentelor vindecatoare. Multe companii au amanat pana acum suspendarea operatiunilor cu orice cost, dar se pare ca nu va mai fi asa anul acesta", a declarat presedintele Confederatiei Angajatorilor si Industriasilor din Bulgaria, Ognyan Donev.

Companiile fortate sa puna capat operatiunilor in acest an sunt entitati bolnave, care nu pot face fata concurentei, a adaugat el.

Presedintele Asociatiei Bulgare Industriale, Bozhidar Danev, apreciaza ca sectorul constructiilor prezinta cele mai mari riscuri de insolventa, din cauza cantitatii mari de capital cu risc care a intrat in timpul boom-ului imobiliar.

Analistii estimeaza ca in toate sectoarele economice se vor inregistra desfiintari de companii sau achizitii de catre concurenta, trendul fiind alimentat de stagnarea economiei si de reducerea veniturilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lucia Morariu, Eximtur: Din 2019, pretul vacantelor ar putea creste