Veniturile au scazut cu 5%, de la 91,1 miliarde de dolari la 86,6 miliarde de dolari, anunta Mediafax.

"2010 a fost un an plin de dificultati, esential pentru redresarea acestei institutii. Obiectivul nostru a fost obtinerea unei profitabilitati consistente si sunt incantat ca in ultimele trei luni am fost profitabili pentru al patrulea trimestru consecutiv", a declarat directorul general al bancii, Vikram Pandit.

In trimestrul al patrulea, Citigroup a obtinut un profit net de 1,3 miliarde de dolari, dupa pierderi de 7,6 miliarde de dolari in urma cu un an.

Banca a realizat venituri de 18,4 miliarde de dolari in ultimele trei luni ale anului trecut, care au inclus o devalorizare a portofoliului de active cu 1,1 miliarde de dolari.

Citeste si:

Excluzand aceasta devalorizare, veniturile au fost de 19,5 miliarde de dolari, cu 6% sub cele din trimestrul anterior, in special din cauza rezultatelor mai slabe ale operatiunilor de investment banking.

Citigroup a obtinut in trimestrul patru un profit de patru centi pe actiune, sub estimarile analistilor intervievati de Reuters, de opt centi pe actiune.

In urma informatiilor, actiunile Citigroup au scazut cu 3,5% in timpul tranzactiilor electronice, la 4,95 dolari pe unitate.