Arabia Saudita, cel mai mare exportator de petrol din lume, a decis sa-si diversifice sursele de energie, orientandu-se in special spre cele nucleare si regenerabile, pentru a acoperi cererea interna in crestere, care risca sa reduca exporturile, potrivit AFP.
"Am inceput sa luam masurile necesare pentru a utiliza mai multe surse de energie, in special solara si nucleara", a declarat ministrul saudit al Petrolului, Ali al-Naimi, la o conferinta pe teme economice organizata la Ryad, informeaza Mediafax.

Rezervele de petrol ale Arabiei Saudite, pe locul doi in lume dupa cele ale Venezuelei, sunt estimate la 264 de miliarde de barili, a mentionat oficialul. El a declarat in luna noiembrie a anului trecut ca statul ar putea continua sa exporte petrol timp de inca 80 de ani la nivelul actual al productiei.

"Cererea interna pentru electricitate a fost de 40 de gigawati in 2010 si va ajunge la 120 de gigawati in 2032. Cererea de petrol, de 3,2 milioane de barili pe zi in prezent, se va ridica la opt milioane de barili pe zi in 2028. In aceasta situatie, capacitatea de export a regatului se va diminua. De aceea suntem hotarati sa transformam statul dintr-unul dependent de petrol in unul care dispune de surse variate de energie, nucleare si regenerabile. Astfel, putem economisi petrol, pastrandu-l pentru export", a explicat Hachem Yamani, ministrul Comertului si Industriei.

El preconizeaza ca Arabia Saudita va putea produce energie din surse regenerabile, solara si eoliana, peste opt ani, si energie nucleara in 2020.

Arabia Saudita este angajata in discutii pentru incheierea de acorduri de colaborare in domeniul nuclear civil cu Rusia si Franta. Acorduri similare au fost deja convenite cu SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri