Totodata, Moody's a confirmat calificativul pe termen scurt al Sanofi la "Prime-1". Ambele ratinguri au perspectiva stabila, potrivit unui comunicat al agentiei de evaluare financiara, citat de Mediafax.

Sanofi a anuntat recent ca a incheiat un acord definitiv pentru cumpararea Genzyme pentru 20,1 miliarde dolari in numerar, pret la care s-ar putea adauga alte sume, in functie de performantele produselor companiei americane de biotehnologie. Tranzactia se va incheia, probabil, in prima parte a celui de-al doilea trimestru.

"Moody's considera ca afacerea este benefica din punct de vedere strategic pentru Sanofi si va consolida prezenta grupului in sectorul biotehnologiei. Cu toate acestea, tranzactia va slabi factorii care stau la baza ratingului deoarece va duce la scaderea raportului dintre fluxul de lichiditati din operatiuni si datorie de la 70% in 2010 la 40% anul acesta", mentioneaza comunicatul.

Citeste si:

Vanzarile Sanofi-Aventis au crescut anul trecut cu 3,7%, la 30,3 miliarde euro, iar profitul net a urcat cu 6,8%, la 9,2 miliarde euro, insa grupul francez anticipeaza scaderea puternica a veniturilor in acest an din cauza expirarii unor patente de exclusivitate pe anumite medicamente.

Genzyme a raportat pentru 2010 venituri de patru miliarde de dolari.