Poliţiştii de frontieră din Botoşani au confiscat peste 20.800 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 252.000 de lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

Poliţiştii de frontieră au făcut două capturi de ţigări introduse ilegal în România, însă fără a-i prinde pe contrabandişti.

Prima dintre capturi a fost făcută pe raza localităţii de frontieră Dămideni din judeţul Botoşani, după ce poliţiştii de frontieră au interceptat mai multe persoane care se aflau la malul râului Prut şi care încercau să transporte colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare în încercarea de a prinde contrabandiştii.

"La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo nefavorabile, persoanele au abandonat coletele şi au fugit, reuşind să treacă înot râul Prut în Republica Moldova. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale", se arată în comunicat.

La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea de 9.478 de pachete cu ţigări, în valoare de 114.680 de lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe raza localităţii de frontieră Mitoc, mai multe persoane care descărcau colete voluminoase dintr-o barcă, cu care au trecut din Republica Moldova în România.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor, însă, la vederea oamenilor legii, profitând de condiţiile meteo nefavorabile şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele şi au fugit în vegetaţia din zonă.

La inventarierea coletelor, a rezultat cantitatea de 11.390 de pachete cu ţigări, în valoare de 137.825 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

"În cel mai scurt timp, pe baza relaţiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităţilor din Republica Moldova despre cele două evenimente, în vederea cercetării în comun a acestora. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", se mai precizează în comunicat.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri