La iesirea de la DNA, primarul Iulian Badescu a spus ca este nevinovat si a respins toate acuzatiile care i se aduc de catre procurori.
"Zice ca am negociat cu el (cu Daniel Capra - n.r) atunci cand nici nu era in Consiliul de Administratie. Acum nu inteleg de ce DNA nu priveste lucrurile in ansamblu. Nu e nicio dovada, ci numai un denunt al domniei sale, corelat cu o pretinsa acuzatie de abuz in serviciu. In luna august, nu stiu cand, a zis (Daniel Capra - n.r.) ca mi-a dat ceva, dupa ce a negociat in ianuarie si februarie cu mine, lucru total fals. Sper ca instanta sa-si spuna cuvantul", a declarat Iulian Badescu, potrivit Mediafax.

Acesta a mai spus, la iesirea din sediul DNA Ploiesti: ”Asta e tara in care traim”. Intre timp, a iesit din sediul DNA Ploiesti secretara primariei, Oana Iacob, si ea audiata ca suspect in acelasi dosar. La ora transmiterii acestei stiri, se mai afla la audieri Iulia Alexandru, jurist in cadrul Primariei Ploiesti, secretara primariei, Oana Iacob, parasind sediul DNA fara a face nicio declaratie.

Marti dimineata, procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Ploiesti si la locuinta primarului PSD Iulian Badescu, in jurul orei 11.00 el fiind adus la DNA pentru audieri in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local. La intrarea in sediul DNA, edilul a catalogat drept "o aberatie" acuzatiile care i se aduc, si anume trafic de influenta, abuz in serviciu si luare de mita.

Iulian Badescu, denuntat de Daniel Capra?

Iulian Badescu a mai spus ca presupune ca perchezitiile si chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunt facut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploiesti, Daniel Capra. Primarul a mai sustinut ca "toata aceasta poveste se pare ca a pornit de la o directoare care a plecat din Primarie, ea fiind cea care a refuzat sa semneze documentele".

"In calitatea ei de director economic, a depus o plangere in prima instanta pe acest lucru", a spus primarul. Iulian Badescu a mai precizat ca acest dosar este de mai bine de un an si sase luni in ancheta la DNA, aratand ca a fost chemat de catre anchetatori o singura data sa dea declaratii in calitate de martor.

Citeste si:

"Se pare ca documentele Curtii de Conturi, vizavi de fostul contract incheiat de domnul Volosevici (n.r. - fostul primar al municipiului Ploiesti Andrei Volosevici), nu sunt luate in calcul, si sunt luate in calcul astazi documente care sunt foarte legale din punctul de vedere al tuturor organelor statului", a mai aratat Iulian Badescu. Edilul a adaugat ca aceste decizii nu au afectat bugetul local, banii au fost alocati de Consiliul Local din buget, cu votul unanim al tuturor consilierilor locali.

Iulian Basescu, lider al PSD Ploiesti, este la primul mandat de primar, dupa ce in perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL. In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul. Intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.

Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara

La inceputul anului trecut, DNA a deschis o ancheta in acest caz, consilierii locali, dar si primarul Iulian Badescu fiind chemati pentru audieri in acest dosar, in care investigatia nu s-a finalizat. In luna martie a anului trecut, Asociatia "Lupii Galbeni”, ONG prin intermediul careia echipei de fotbal Petrolul Ploiesti i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploiesti pentru performantele competitionale obtinute de Petrolul a dat in judecata municipiul Ploiesti pe motiv ca autoritatile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisa, in conditiile in care intre autoritatile locale si Asociatia "Lupii Galbeni” exista un contract cu privire la alocarea banilor. In octombrie 2014, Asociatia "Lupii Galbeni” a pierdut procesul intentat municipiului Ploiesti la Tribunalul Prahova.

Gruparea Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara de la sfarsitul anului trecut, actionarii Daniel si Nicolae Capra precum si directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro. In 6 februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea societatii care administreaza clubul Petrolul Ploiesti de deschidere a procedurii generale a insolventei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.

Actionarii Petrolul Ploiesti, Daniel Capra si Nicolae Capra, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimisi in judecata in decembrie 2014 sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, sunt in arest preventiv. Ei au fost plasaí in mai multe randuri in arest la domiciliu prin decizia Tribunalului Prahova, insa de fiecare data procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploiesti a mentínut arestul preventiv.

Sursa foto: Mediafax Foto