Mircea Sandu, fostul presedinte al FRF a fost condamnat alaturi de fostul presedinte al LPF Dumitru Dragomir, de catre Tribunalul Bucuresti, la cate 3 ani de de inchisoare cu suspendare in dosarul excluderii clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern. Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal au primit o amenda penala de cate 370.000 de lei, decizia nefiind definitiva, conform News.ro

Instanta a dispus condamnarea lui Mircea Sandu si a lui Dumitru Dragomir la cate doi ani si patru luni de inchisoare, pedeapsa sporite cu cate opt luni. Judecatorul a dispus suspendarea executarii pedepselor de trei ani de inchisoare pentru Sandu si Dragomir, pe durata unui termen de supraveghere de trei ani si patru luni.

Amenzi penale de 80.000 de lei si drepturi civile interzise

Judecatorul a mai dispus ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sa plateasca fiecare 80.000 de lei amenda penala, iar timp de doi ani sa li se interzica mai multe drepturi civile.

Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal au primit o amenda penala de cate 370.000 lei si, daca decizia va fi mentinuta de instanta de apel, vor fi obligate sa publice hotararea de condamnare.

Instanta a mai stabilit ca, in perioada suspendarii executarii pedepselor, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sa presteze cate 100 de zile de munca in folosul comunitatii, daca sanatatea le permite.

Sechestrul asigurator pe bunurile inculpatilor

Prin aceeasi decizie, judecatorul a mentinut sechestrul asigurator pe bunurile lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, dar si ale FRF si LPF.
In dosarul dezafilierii clubului de fotbal Universitatea Craiova, fostul presedinte al FRF Mircea Sandu si fostul sef al LPF au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in iunie 2013, fiind acuzati de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii pentru a obtine pentru sine
sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru.

In acelasi dosar, FRF si LPF sunt acuzate de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si sustragere de sub sechestru.

Procurorii DNA au aratat in rechizitoriu ca, la 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, prin incalcarea grava a statutului federatiei. In acest sens, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir si-ar fi folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF, sustin procurorii.

Citeste si:
Universitatea Craiova a intrat in faliment
Universitatea Craiova a...

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Proiect de lege: Suspendarea, la cerere, a ratelor bancare
Setari Cookie-uri